Kontakt

ADRES:

ul. Batorego 3a/30

40-061 Katowice

Napisz do nas

Polowe WYDARZENIA
Mon, Dec 02
Pole do Popisu
Warsztaty Wanke Cook’ink: Mięso i Wino - Steki na kamieniu
Czas na kolejną edycję warsztatów Mięso i Wino! Po pierwsze zaserwujemy najlepszej jakości sezonowany stek z antrykotu, tzw RibEye.
Udostępnienia
Sun, Nov 24
Pole do Popisu
Warsztaty Wanke Cook'ink: Tajlandia IV
Tajlandia od dawna kusi swoim pięknem. Kultura tego kraju łączy w sobie dwie najważniejsze reguły filozofii życia - przyjemność i harmonię. Duży wpływ na rozwój kuchni tajskiej miały też sąsiednie kraje takie jak: Birma, Laos, Chiny czy Indie.
Udostępnienia
Wed, Nov 20
Pole do Popisu
Kuchnia włoska: smaki Wenecji z szefem kuchni Carlo Bognolo
WARSZTATY KUCHNI WŁOSKIEJ: "SMAKI WENECJI" 🎭🇮🇹 Listopadowe warsztaty poświęcimy kuchni włoskiej inspirowanej weneckimi smakami. 🎭🇮🇹 Poprowadzi je Wenecjanin z pochodzenia, wychowany w Piemoncie, szef kuchni Carlo Bognolo. (więcej o prowadzącym niżej :) ).
Udostępnienia
Mon, Nov 18
Pole do Popisu
Warsztaty Wanke Cook'ink: Wegańskie Curry
Z nieskrywaną przyjemnością zapraszamy na kolejne wegańskie warsztaty, tak jak wcześniej na warsztat weźmiemy kuchnię Tajską, tym razem jednak będą to curry! Czy czujecie już unoszący się zapach galangalu, trawy cytrynowej i liści kaffiru?!
Udostępnienia
Fri, Nov 08
Pole do Popisu
Warsztaty Wanke Cook'ink: Kimchi - Koreańskie Kiszonki
Na fali popularności Azjatyckiej kuchni, chyba wszyscy słyszeli już o KIMCHI, jednak czy na pewno wiemy czym ono jest?
Udostępnienia
Mon, Nov 04
Pole do Popisu
Warsztaty Wanke Cook'ink: RAMEN
Chyba nikomu nie trzeba przedstawiać tego tradycyjnego japońskiego dania.. W ostatnim czasie Ramen zyskał wielu zwolenników, a popularność tej potrawy ciągle rośnie i na stałe zagościła w Naszych domach i wielu restauracjach, jednak zadajmy sobie pytanie czy robimy go prawidłowo.
Udostępnienia
Mon, Oct 28
Pole do popisu
Warsztaty Wanke Cook'ink: Burgery vol III
Przez ostatnie lata znacznie zmieniło się spojrzenie na burgery. Kiedyś sprzedawane głównie w przejściach podziemnych i na stacjach kolejowych, teraz to niemalże sztuka. Miejsc, w których można kupić burgery jest coraz więcej, od burgerowni aż po food trucki, na których są obowiązkową pozycją.
Udostępnienia
Fri, Oct 25
Pole do popisu
Warsztaty Wanke Cook'ink: Nowa Tajlandia II
Tajlandia od dawna kusi swoim pięknem. Kultura tego kraju łączy w sobie dwie najważniejsze reguły filozofii życia - przyjemność i harmonię. Duży wpływ na rozwój kuchni tajskiej miały też sąsiednie kraje takie jak: Birma, Laos, Chiny czy Indie.
Udostępnienia
Mon, Oct 21
Pole do popisu
Warsztaty Wanke Cook'ink: Wegańska Tajlandia 3
Kuchnia azjatycka weganizem stoi chciałoby się rzec, i nie ma w tym przesady. Wszak buddyjscy mnisi od ponad 800lat odżywiają się w stylu nazwanym Shojin Ryori, a jednym z najlepszych ramenów w Polsce jest nie bez powodu Vegan Ramen Shop.
Udostępnienia
Sat, Oct 12
Pole do popisu
Włoskie warsztaty kulinarno-fotograficzne z Agnieszką Jasińską
>>> Organizatorem warsztatów kulinarnych jest firma Bosko-Włosko. Kontakt: tel. 506 80 90 22, www.bosko-wlosko.pl
Udostępnienia
Mon, Oct 07
Pole do popisu
Włoska Akademia Kulinarna dla dzieci #1
Włoska Akademia Kulinarna dla Dzieci! 👦🤸‍♂🤸‍♀👧 3...2...1... Zaczynamy! 💥💥💥 Temat #1: Przekąski na party. Zapraszamy na pierwsze warsztaty w ramach Włoskiej Akademii Kulinarnej dla dzieci!
Udostępnienia
Sat, Sep 21
Pole do popisu
Warsztaty Wanke Cook'ink: Owoce Morza & Wino 2!
Większość z Was zna naszą kultową serię warsztatów MIĘSO I WINO, prowadzoną przez naszego szefa kuchni Wanke Cook'ink oraz sommeliera MW Somm. Tym razem na warsztat weźmiemy delikatnie inne mięso, bowiem głównym bohaterem naszych warsztatów (oprócz wina oczywiście) będą OWOCE MORZA!
Udostępnienia
Mon, Sep 09
Pole do popisu
Warsztaty Wanke Cook'ink: Tex-Mex
Bliskie sąsiedztwo i wzajemne przenikanie się kultur Meksyku oraz stanu Teksas, doprowadziły do utworzenia niezwykle aromatycznej kuchni Tex-Mex.
Udostępnienia
Sat, Aug 31
Pole do popisu
Warsztaty Wanke Cook'ink: Nowa Tajlandia
Tajlandia od dawna kusi swoim pięknem. Kultura tego kraju łączy w sobie dwie najważniejsze reguły filozofii życia - przyjemność i harmonię. Duży wpływ na rozwój kuchni tajskiej miały też sąsiednie kraje takie jak: Birma, Laos, Chiny czy Indie.
Udostępnienia
Mon, Aug 19
Pole do popisu
Warsztaty Wanke Cook'ink: Korea
Dań kuchni koreańskiej jest prawdopodobnie więcej niż mieszkańców Seulu. Podobnie jak inne kuchnie Dalekiego Wschodu, opiera się głównie na ryżu i makaronie. Wszystko uzupełniane jest przez banchan - drobne przystawki sporządzone z warzyw, mięsa oraz soi, tworząc idealny obraz kuchni koreańskiej.
Udostępnienia
Fri, Aug 16
Pole do popisu
Warsztaty Wanke Cook'ink: Wegańska Tajlandia 3
Kuchnia azjatycka weganizem stoi chciałoby się rzec, i nie ma w tym przesady. Wszak buddyjscy mnisi od ponad 800lat odżywiają się w stylu nazwanym Shojin Ryori, a jednym z najlepszych ramenów w Polsce jest nie bez powodu Vegan Ramen Shop.
Udostępnienia
Mon, Jul 22
Pole do popisu
Polowe półkolonie dla dzieci!
Zwiedzimy kulinarny świat wzdłuż i wszerz, od tradycyjnych churros poprzez amerykańskie burgery kończąc na fantastycznej pizzy.
Udostępnienia
nowe Logo z napisem pole do popisu A4-1.